FDM-terapeuták országszerte

Iskolánkban az FDM képzés 3 lépcsőben zajlik. A teljes oktatási anyagot 6 teljes nap alatt sajátítjuk el, melyek során számtalan páciensi videót elemzünk ki és az összes létező disztrozióra hosszú gyakorlási időt adunk hallgatóinknak. Oktatásunkat mozgásterápiás szakemberek végezhetik el, ezen terapeuta-listára pedig csak olyan nevek kerülhetnek fel, akik rendelőt vezetnek és hosszú évek óta foglalkoznak mozgásterápiás páciensek kezelésével.

A fájdalmak közel 95%-a kötőszöveti eredetű (itt találhatók ugyanis az érző idegvégződések, tehát innen indul el a fájdalom az agyba), így kötőszövetiek lesznek azok az eljárások, amikkel ők jól kezelhetők, ez fájdalommentes mozgást eredményez, ami pedig a normál mozgásminta gyors rendeződéséhez vezet. Ez minőségibbé teszi a rehabilitációt egy sérülés után, hisz a páciens nem a fájdalmaival küzd minden egyes alkalommal, amikor eljár tornázni, a regenerációt egy terápia vagy edzés után, de akár a lépcsőzést fel-le, az ágyból kikelés- az autóból ki-beszállást, hisz a páciensek döntő többsége nem sportoló.

Milliónyi manuális kezelési metódus van (kinesiotape, köpöly, masszázsok, manuálterápiák, manipulációk, mobilizálások, floss, elektroterápia, meleg-terápia, hideg-terápia, stb…), de nincs (eddig nem volt) olyan modell, ami megmondta volna, hogy mely fájdalomra melyik lesz a jó választás. Ezt az FDM-terapeuták sajátítják el az Oriolus-Mednél végzett továbbképzésükön. Tudásuk mindenképpen több abban, hogy nem csak egyszerűen sok-sok terápiás metódus ismeretével rendelkeznek, hanem ők már tudják, mikor mit kell bevetni – így a fájdalomcsillapító kezelés nem véletlenszerű, hanem okosan megválasztott.

Az FDM kezelés sokszor fájdalmas, erről érdeklődjön terapeutájánál. Így csak azoknak javasoljuk, akiknek elegük van a hónapok-évek óta (vagy akár pár órája?) tomboló fájdalomból és inkább még 20 perc fájdalom, de annak legyen egyszer és mindenkorra vége, mint a simogatás, kíméletes, óvatos metódusok és az állandóan visszatérő panasz.

Ki kerülhet fel a listába?
Aki humán egészségügyi végzettséggel rendelkezik, engedéllyel működik, rendelője van, minden FDM képzésünkön túl van és azzal napi szinten, intenzíven dolgozik.

Keresés a listában:
Kattintson jobb oldalt a pirossal szedett „Országos lista“ feliratra, majd klikkeljen a Város fülre, ekkor ABC-sorrendbe rendeződnek a települések és könnyűvé válik az átláthatóságuk.

GYEREKEK

Anyukák! Ne hagyjátok a babákat kínlódni!

Az, hogy egy baba sírós, éjjel 2 óránként felriad, hogy hátrafeszíti a fejét, hogy mindig egy oldalra nézelődik, hogy nem tud hason aludni, vagy háton mindig bukik, az hogy nem tűri a pelenkázást, hogy visít az öltözésnél, hogy túl gyors a mozgásfejlődés vagy egy-egy mozgás kimarad, hogy nem viseli el a sálat vagy sapit, ezt NEM FOGJÁK KINŐNI, max tűrik a fájdalmat….. Ha nekünk fáj valamink, azonnal követeljük, hogy segítsen valaki vagy valami. Egy baba akár hónapokra magára van hagyva állandó, számára riasztó fájdalmaival. Nekik is akarunk és nagyon sokszor tudunk segíteni !! A felnőtt FDM-hez képest 3%-os erőkkel dolgozunk, egy csoda nekik segíteni tudni !!