FDM 1

Online kurzus – elmélet
Jelenléti gyakorlati nap: 1 × 8 óra
Dátum és jelentkezés : klikk IDE

Mi az FDM?

FDM egy igen új és különösen hatékony mozgásterápiás eljárás, amit az amerikai sürgősségi orvos Steven Typaldos D.O. fejlesztett ki és amit ma már az egész világon egyre szélesebb körökben alkalmaznak. Az FDM elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak (terápia rezisztens krónikus fájdalompáciensek). Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a reggenerációban minden egyes nap számít.

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

Az FDM jelen pillanatban a legsikeresebb manuálterápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus. A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén is.
Már az első kurzus után képes lesz a terapeuta alkalmazni páciensein a tanultakat és sikereket fog elérni! Amennyiben a kezelő sportolókat lát el, az FDM gyorsasága miatt kifejezetten kedvelt terápiás eljárássá fog válni az FDM a praxisban.

Az FDM képzés 3 részből épül fel. A részek egymásra alapoznak, így csak sorban látogathatók. Képzésünk során nem szedjük szét az emberi testet testrészekre, testtájakra, nem sémákat tanulunk be, hanem logikusan megtanulunk gondolkozni, mikor mit és hogyan kell kezelni.

FDM #1: Triggerband-ek és a cilinder

A képzés célpontja a disztorziók felismerése és kezelésük elsajátítása.
  • Bevezetés a fasciák új világába
  • A 6 disztorziós fasciamodell bemutatása
  • Indikációk és kontraindikációk
  • A triggerband disztorziók és kezeléseik a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat
  • A cilinder disztorziók és kezeléseik a testen (AV, FV, gerinc), rengeteg gyakorlat

Gyakran kezelt, így képzésünk során is tárgyalt kórképek: epicondylitisek, isiász, supinatios traumák, bénulások, izomgörcsök, stb…

Dátum és jelentkezés : klikk IDE

Zurück zur Übersicht